PicturePerfect.

Onze generatie is volgens sommigen de generatie die is vergeten hoe ze daadwerkelijk moeten praten. Het is waar dat ‘’wij’’ veel communicatie uitvoeren met behulp van de nieuwste technologieën en ‘’wij’’ wat minder gericht zijn op de verbale communicatie, alhoewel ik persoonlijk bellen nog steeds een heerlijke vorm van communicatie vind. Onze generatie is niet vergeten hoe we daadwerkelijk moeten praten, onze generatie heeft de wereld van communicatie verbreed en heeft zodoende nieuwe manieren gevonden om op een andere manier met elkaar te communiceren; de sociale media. De kern van social media blijft het  delen: sharing is caring, right?!

Social media is op dit moment het invloedrijkste medium omdat het heel gemakkelijk is maar datgene wat je deelt ook ongelofelijk snel verspreidt. Ik deel het liefst momentopnames. Naar een momentopname kan je namelijk blijven kijken. De foto kan soms zo uitzonderlijk mooi zijn dat het dat ene kan uitdrukken wat men met slechts woorden nooit had kunnen bereiken. De foto kan net uit een andere hoek zijn genomen waardoor de fotobeleving 360 graden is gedraaid of de foto kan simpel weg echt heel gaaf zijn! Deze diversiteit in het creëren van momentopnames is datgene wat mij uitdaagt.

 

from-romee-scrap-camera-perfect

from-romee-camera-panasoinc

 

Om deze momentopnames te creëren heb ik wel de camera’s nodig die mij deze kwaliteit leveren. Op dit moment maak ik gebruik van 4 verschillende camera’s.

  • Spiegelreflexcamera
  • Panasonic
  • Polaroid camera
  • IPhone 6S

 

Spiegelreflexcamera: 

Body: CANON EOS 500D

Lens: Tamron

canon-tamron-from-romee

from-romee-spiegelreflex

from-romee-canon

Panasonic:

Camera: Panasonic DMC-TZ70

Lens: Leica

panasonic-leica-lens-from-romee

lens-panasonic-from-romee

lens-panasonic-from-romee

Polaroid camera:

FUJIFILM Instax mini 8 by modemusthaves

polaroid-modemusthaves-from-romee

from-romee-polaroid-bbrave-jai

IPhone 6S:

iphone-6s-from-romee

 

Een van de nieuwste innovatieve producten op de markt is: PRYNT. Ik volg hen al heel lang omdat zij begonnen als beginnend bedrijf bij Kickstarter. Nu zijn ze zo uitgegroeid dat het product daadwerkelijk verkocht kan gaan worden. Wat PRYNT wil bereiken is dat de gebruikers de digitale inhoud van een foto kunnen delen met de fysieke wereld. Dit doel hebben ze bereikt door het creëren van de allereerste smartphone printer zodat de polaroid trend op een toffe manier wordt gecombineerd en verbeterd met het hebben van een perfecte afdruk van jouw foto’s die je kan maken met de goede kwaliteit van jouw smartphone. Het hoesje kan op twee verschillende manieren worden gebruikt. Je kan simpelweg foto’s uit jouw filmrol printen maar er kan ook een foto worden geprint die vanuit de PRYNT-app wordt gemaakt. Aan deze foto wordt direct een korte videoclip verbonden van dat moment zodat de herinnering aan dit moment op deze manier een  nieuwe dimensie krijgt; tastbaar en magisch. PRYNT cases zijn er voor de IPhone6(S), IPhone5(S/C), Samsung Galaxy S5 en de Samesung Galaxy S4.

 

prynt-iphone-from-romee

plaroid-prynt-from-romee

 

Door PRYNT is het maken van momentopnames letterlijk geworden. Je maakt een foto van een moment en combineert dit door middel van de PRYNT-app met een opnamen. Momentopnames maak je dus niet, je creëert ze.

One comment on “PicturePerfect.”

  1. Eva Huizing schreef:

    Dat laatste hoesje is zo gaaf! Die ga ik zeker kopen! X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *