NEW YEAR NEW TRENDS.

2016 is al 16 dagen begonnen  en de trends voor komend seizoen zijn nog steeds niet bij iedereen bekend. Er gaan wat dingen veranderen in het ultieme modebeeld. Stijlen verdwijnen naar de achtergrond en de underdogs treden naar voren.

Voor mijn eerste FromScrap. heb ik mij laten inspireren door niet een, maar meerdere afbeeldingen uit de eerste 2016 edities van magazines van o.a. Vogue Nederland, Elle UK en Harper’s Bazaar. Hieronder een overzicht van mijn favoriete trends voor komend seizoen.

 

denim-from-romee-trends

Moodboard Denim.

DENIM

Canadian tuxedo is de nieuwe little black dress. Het is de combinatie van een denim jack gepaard met een denim jeans. Deze term is bekend geworden door de film Super Troopers waar de Sargeant gespot werd in een outfit met denim on denim wat altijd als not-done werd beschouwd. Belangrijk bij denim dit jaar is dat het gaat om gewassen denim, ongewassen denim is namelijk nergens te zien. Dit komt doordat voorop staat dat de denim DIY-verschijningsvormen bevat; gescheurd, verknipt, patches etc. Zo kan je jouw eigen denim volledig personaliseren.

 

romantic-from-romee-trends

Moodboard Romantic

ROMANTIC

Het afgelopen jaar was er weinig liefs te ontdekken in de collecties van de grootste designers en modehuizen. In 2016 mogen de sprookjesjurken weer uit de kast worden getrokken omdat de romantische revolutie door Alessandro Michele is ontwaakt. Michele is de nieuwe hoofdontwerper van modehuis Gucci. Lange jurken met ruches & bloemenprints van semi-transparante stoffen staan centraal. Kenmerkend is dat deze jurken niet worden gecombineerd met een hoog paar killer heels om het een rauw randje te geven maar met veilige platte flatjes. Ik ben niet echt een fan van flatjes dus dit is een regel die ik graag wil verbreken.

 

maximalise-from-romee-trends

Moodboard Maximalise

MAXIMALISE

Less is more is dé meest geliefde spreuk geweest in de modewereld. Deze spreuk keert nu eindelijk 180 graden om: More fits best. Alles mag dit seizoen door elkaar gehaald worden en met elkaar worden gecombineerd; prints, stijlen, materialen en kleuren. De stichters van deze chaos zijn invloedrijke ontwerpers als John Galliano en Marc Jacobs. Het leuke aan deze trend is dat je lekker veel laagjes aan mag. Een tof gebreid vest boven een iets te lange denim blouse zodat de materialen van beide stoffen beter uitkomen, een gestipte broek combineren met een gestreept T-shirt of andersom. Combineren is nog nooit zo leuk geweest.

 

Ga jouw eigen stijl creëren door een combinatie te maken tussen deze stijlen en durf te laten zien wat jij leuk vindt en wat jou jou maakt!

 

From Romée

logo-from-romee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *