The (HIGH) Tea Lab.

Als ik denk aan een high tea, denk ik aan een twee uur durende golf aan emoties. Je betaalt meestal 25 euro voor het eten van karige muffins gepaard met smakeloze Jam en flauwe scones. Toch blijf je blij, kijkend naar de invasie aan pastelkleuren en het ervaren van smaaksensaties waardoor je graag een enkeltje naar de tandarts wilt, afgezien het feit dat elk persoon een onverklaarbare hekel heeft aan die gedoemde tandartsafspraken. Het onbeperkte thee aanbod zorgt ervoor dat je kan blijven eten omdat je alles gemakkelijk wegspoelt met de neutrale smaak van thee. Aan het eind van de high tea voel je je een volgepropte zeekoe die voor het eerst zijn stappen buiten het water zet en verlaat je met een voldaan gevoel het restaurant.

De ervaring van de high tea bij  The Tea Lab was niet te vergelijken met datgene van hierboven. The Tea Lab is een biologische lunchroom midden in het centrum van Rotterdam voor alles met thee, lokaal gebrande koffie en lekkers. Ik ben vaak in The Tea Lab te vinden omdat ze hebben gezorgd voor een huiselijke sfeer. Ze hebben Free WiFi, voldoende stopcontacten en hebben het meest lekkere, biologische en gezonde assortiment. Bijna alles is huisgemaakt en kan nog goed voor je zijn ook. The Tea Lab is dé spot om ongestoord met een goed stuk Red Velvet cake bij te kletsen, een zakelijke meeting te hebben of in alle rust individueel te werken afgesloten van de rest met een mok ”Vanilla sky” tea en je koptelefoon.

 

from-romee-posters-sfeer

 

 

De high tea van The Tea Lab  bestaat uit zoete en hartige hapjes met daarbij het geliefde aanbod aan onbeperkte biologische thee. De thee is net iets anders dan bij de meeste high tea’s. De thee die ze hierbij serveren mag je namelijk zelf klaarmaken. Je hebt keuze uit 5 verschillende soorten kruidenthee die je handmatig kan scheppen in een theezakje. Deze losse thee heeft iets langer nodig om te trekken maar geeft de thee wel het meeste smaak. Thee bij een high tea is dus blijkbaar toch niet alleen bedoeld om het aanbod aan smaken weg te spoelen; de thee kan echt lekker zijn!

 

 

 

High Tea Tea lab

 

Het wordt geserveerd op een groot zilver plateau waarop van elk gerecht een versie van is geplaatst. Er staan o.a. biologische yoghurtjes met vers fruit en huisgemaakte granola, biologisch brood met smeersels en natuurlijk dé homemade Red Velvet taart op. Werkelijk alles smaakt goed! Je krijgt variëteit wat mij heel erg heeft verrast.

 

tea-lab-rotterdam-from-romee

 

the-tea-lab-from-romee-high-tea

Smeersels: jam, humus, roomkaas                                              Gegrilde groente salade                                                                         Zoete aardappel met geitenkaas salade

 

2 soorten biologische yoghurtjes Red Velvet Cake

2 soorten biologische yoghurtjes met granola
Red Velvet Cake

 

Energieballetjes Homemade bananabread

Energieballetjes van kokos en cacao
Homemade bananabread

 

De high tea bij The Tea Lab moet iedereen een keer geprobeerd hebben. Voor €19,95 zit je 2,5h te genieten van al het lekkers zonder dat je je zorgen hoeft te maken over het feit dat je zo dadelijk het pand verlaat als een volgepropte zeekoe die voor het eerst zijn stappen buiten het water zet. Deze high tea vult perfect; je zit vol maar voelt je niet opgeblazen.

De definitie van een high tea is: een lichte maaltijd waarbij men allerlei kleine zoetige en hartige hapjes eet onder het genot van koppen thee. The Tea Lab weet deze definitie van een high tea te evenaren en zélfs te verbeteren!

The Tea Lab B.V.

Westewagenstraat 80

3011 AT Rotterdam

T: 010-2135044

From Romée,

logo-from-romee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *