What is IDENTITY?.

I love the nights where I can dress up, meet new people and have fun. Zo’n avond was het 12 april bij The Annual Fashionshow organised by The new fashion society. Ik was uitgenodigd door de crew van The new fashion society om als blogger bij deze fashionshow aanwezig te zijn. Wat mij vooral aansprak aan de fashionshow was het bijbehorende thema: IDENTITY; What is being who we are? What is identity?

 

The new fashion society is een groep studenten met allemaal verschillende achtergronden en nationaliteiten. Oorspronkelijk is het opgericht door 5 studenten van de Erasmus universiteit Rotterdam met als doel om de passies die zij deelden op het gebied van zowel mode als de bedrijfswereld te combineren; the new fashion society. Op dit moment houden ze zich vooral bezig met het organiseren van evenementen die afwijken van het aanbod aan evenmenten die studenten alledaags voorgeschoteld krijgen.

 

Processed with VSCOcam with hb2 preset

IMG_7130-min[1]

 

Het motto van TNFS is: ”curious and creative minds know no limits”. I coudn’t agree more; het hebben van een nieuwsgierige kijk brengt je naar zoveel meer mogelijkheden op letterlijk elk gebied. Ik was dus ook zeer benieuwd naar hoe de avond zou zijn en wat voor een leuke mensen ik zal leren kennen.

 

The annual fashionshow vond plaats in het NRC café op de Witte de Withstraat te Rotterdam. Het leuke was dat de runway niet statisch op één plek was gesitueerd maar dat het als een lang pad liep door heel het café. Naast het hebben van een front row was er voor de overige plekken leuk gebruik gemaakt van de verhogingen die het café siert. De fashionshow bestond uit twee delen met een korte pauze ingepland. In het eerste deel werden de collecties van de eerste 7 designers geshowd. Het hebben van een eigen identiteit en het vinden van deze stond centraal bij elke collectie wat de afzonderlijke collecties samenbracht tot een geheel. Mijn favoriete looks van deel 1 zijn hieronder weergeven:

 

from-romee-manouk-coenders-dionne-roos-identity

”DEFORMED DISCOMFORT”
Designers: Manouk Coenders and Dionne Roos

 

from-romee-manouk-coenders-dionne-roos-identity

”DEFORMED DISCOMFORT”
Designers: Manouk Coenders and Dionne Roos

 

from-romee-fromromee-marcha-schagen

”Beating Lines”
Designer: Marcha Schagen

 

from-romee-fromromee-june-van-der-woude

”A never ending story”
Designer: June van der Woude

 

from-romee-fromromee-june-van-der-woude

”A never ending story”
Designer: June van der Woude

 

from-romee-fromromee-robine-blickman

”RAWMANTIC”
Designer: Robine Blickman

 

 

Het tweede deel bestond uit de collecties van nog 6 andere designers die elk afzonderlijk al een bestaand merk hebben opgezet. Het leuke was dat deze looks wearable waren en dus direct klaar om te dragen zodra ze off-runway kwamen. Wat de collecties van deze designers samen bracht was weer het thema IDENTITY maar dan op een andere manier belicht. Hier ging  het vooral om het uitdrukken van jouw persoonlijke identiteit. De boodschap die nu op mij overkwam vond ik het belangrijkste; met deze collecties lieten ze namelijk zien dat jouw identiteit kan worden gestuurd door de hedendaagse trends en dus hetgene dat men nu graag ziet. Veel winkels zetten hun passie voor fashion uit en focussen zich slechts nog maar op wat zich nu heeft geëvolueerd tot de perfecte identiteit; het hebben van een collectie die zich vast houdt aan werkelijk elk regeltje van trends van komend seizoen. Zo creëer je geen identiteit, je bent aan het kopiëren. Dat kan iedereen! Met het laten zien van items die zij hebben gecreëerd door daadwerkelijk te kijken naar jouw passie en visie op iets, wordt er een sterke collectie neergezet dat alle designers uit deel 2 één maakt. Hieronder mijn al ltime favourites van deel 2.

 

from-romee-fromromee-designs-by-mariana-designsbymarina

”Sassy street”
Brand: Designs by Mariana

 

from-romee-fromromee-designs-by-mariana-designsbymarina

”Sassy street”
Brand: Designs by Mariana

 

from-romee-fromromee-studio-sabine-saartjes

Brand: Studio Sabine Staartjes

 

from-romee-fromromee-studio-sabine-saartjes

Brand: Studio Sabine Staartjes

 

from-romee-fromromee-studio-sabine-saartjes

Brand: Studio Sabine Staartjes

 

Na deel 2 kwam de fashion show tot zijn eind. Een goede Lipton Ice tea met 2 ijsblokjes and a twist of lemon in mijn rechterhand zorgde ervoor dat ik terwijl ik sipte aan mijn tea heerlijk kon connecten met zowel de designers als met het publiek.

 

Thanks TNFS, see you next time!

 

From Romée

from-romee-logo

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *