EYECATCH.

Het hebben van een zonnebril is in de 21e eeuw een vanzelfsprekendheid. De functie van een zonnebril is dan ook meer dan helder; het tegenhouden van UV stralen van de zon alhoewel het zich steeds meer gaat evolueren tot een must-have modeaccessoire.  Ik kan mijzelf een typische Nederlander noemen met betrekking tot het onderwerp zonnebrillen. Zodra de zon heeft besloten Nederland te verwarmen met minimaal ¼ straal, ben ik diegene die breed lachend als eerste de zonnebril tevoorschijn haalt in welk seizoen dan ook. Niet per se om mijn ogen te beschermen tegen de oh zo fijne UV stralen, maar omdat ik  ervan hou om mijn outfit te versterken met een letterlijke eyecatcher. Door een samenwerking met opticien ZIEN, heb ik dé zonnebrillen voor komend seizoen op een rijtje gezet.

 

IMG_0622-jpg

IMG_0675-jpg

De eerste zonnebril is ontstaan in de 12e eeuw en is bedacht door de rechters in China met als functie om de ogen te verbergen zodat het resultaat van de beslissing nog niet werd onthuld. Deze zonnebril was slechts een bril met geblindeerde glazen. In 1430 werd de eerste zonnebril op sterkte ontworpen in Italië. Ook deze was niet bedoeld om de ogen te beschermen tegen UV stralen. Pas in 1930 kwam de Verenigde Staten met het briljante idee om glazen inclusief polarisatiefilter in de zonnebril te verwerken. Deze filter zorgde ervoor dat reflecties en schitteringen van de zon werden onderdrukt. In de loop der jaren heeft de zonnebril zijn plaatsje in de fashion dubbel en dwars verdiend. Niet alleen door zijn pragmatische functie maar ook door zijn veelzijdigheid. Hij is geëvolueerd in zijn stijlen en populariteit en krijgt nu zelfs te maken met de technologie anno 2016.

 

IMG_0878_opt

 

Met welke zonnebril we komend seizoen moeten shinen, hangt af van de trends voor dat seizoen. Wat ik dit jaar merk, is dat alle trends van de afgelopen jaren samenkomen en dat wij alles voor lief nemen zolang de gedragen zonnebril past bij de vorm van het gezicht. Bij elk van de zes basiszonnebrilvormen hoort één van de zes basishoofdvormen. Deze combinatie zorgt voor een perfecte match omdat de vormensamenhang de positieve delen van jouw gezicht versterken.

 

scan0001_opt

scan0002_opt

scan0003_opt

Bij zonnebrillen hou ik van ultieme eyecatchers. Je kan er nooit genoeg van hebben omdat je ze eindeloos kan combineren. Elke outfit kan worden versterkt met een grote grove zonnebril of worden gebasicd met een simpele Rayban. Natuurlijk zijn er bepaalde trends voor komend seizoen die niet over het hoofd mogen worden gezien, trends die niet alleen gericht zijn op de vorm van het montuur maar ook op de kleur en het design.

 

IMG_0586-jpg

 

IMG_0628-jpg

IMG_0745-jpg

IMG_0777-jpg

Mijn favoriet is toch wel een bril met futuristische elementen. Denk aan metallic kleuren en toffe reflecterende spiegelglazen. Een andere geliefde trend die wij vooral tegenkomen op festivals is de bohemian trend. Kijk naar de aftermovie van Coachella 2016 en jij hebt jouw persoonljike antwoord op die trend; kleur, prints, franjes, liefde en hippie invloeden uit de jaren 70. Qua design houden we het weer lekker op het oversized. Grote ronde en ovale brillen zijn niet meer weg te denken en passen goed bij bijna elk hoofdvorm. Mijn laatste highlight trend is een kleine aanpassing op het design afgekeken bij de alltime favorite pilotenbril: de dubbele neusbrug is weer terug van weggeweest. I LOVE IT.

 

IMG_0929_opt

IMG_0721-jpg

IMG_0806-jpg

IMG_0837-jpg

Vaak vinden mensen het zonde om veel geld uit te geven aan een zonnebril omdat de zonnebril vaak wordt gebruikt bij activiteiten waar schade en diefstal in een klein hoekje zitten. Het is wel degelijk belangrijk om een kwaliteitszonnebril aan te schaffen omdat niet alleen de kwaliteit van het montuur vele malen beter is maar ook de kwaliteit van de glazen. Bij frequente blootstelling van het oog aan UV licht, wordt er staar ontwikkelt. De ontwikkeling van staar wordt tegengegaan door het inzetten van een UV filter. Deze filter heeft een beschermings-categorie gerangschikt van 0-5. Vanaf 2 biedt het pas bescherming. Goedkope zonnebrillen hebben vaak donkere glazen met een UV filter van 1. Donkere glazen laten je pupillen wijder openen waardoor jouw ogen meer UV stralen opvangen. Door de lage UV filter worden deze stralen niet weerkaatst en opgenomen in je grote pupillen. Kwaliteitszonnebrillen hebben gewoonlijk een UV filter van 3 waardoor je dus zorgeloos op je handdoekje kan genieten van de zon.

De zoektocht naar dé perfecte zonnebril stond bij mij altijd gedefinieerd als een mission impossible. Totdat ik een maand geleden bij opticien ZIEN de kans kreeg om te shooten met dé zonnebrillen voor komend seizoen. Ik had de privilege om een zonnebril uit de nieuwe collectie van Prada uit Italië over te laten komen omdat de eigenaresse er volledig verliefd op was en er op stond dat ik met deze mooie kiekjes ging maken. Ik kan bevestigen dat op het moment dat ik die zonnebril zag de trillingstijd van mijn hartslagfrequentie korter werd. Dit. Was. Het! Hij voldeed aan alle trends voor komend seizoen.

 

IMG_0676-jpg

IMG_1002_opt

 

De zonnebril van Prada is metallic, heeft reflecterende spiegelglazen, heeft een printje op de pootjes, is oversized met ovale vorm glazen (dat perfect past bij mijn hartvormige hoofd) én heeft last but not least een dubbele neusbrug. Nu zelfs Gigi Hadid is gespot met deze heerlijke treasure kan ik alleen maar verzekeren dat dit dé it-sunglass gaat worden van 2016. Mark my words.

 

IMG_0326

 

Al deze zonnebrillen op mijn foto’s en nog veel meer fantastische merken (Prada, Rayban, Dior etc) zijn te koop bij opticien ZIEN te Ridderkerk. TIP: vergeet vooral niet te kijken naar de etalage. Iets met veel geel en liefde.

 

Processed with VSCOcam with a6 preset Processed with VSCOcam with a6 preset

 

 

ZIEN Optometrisch Centrum

Schoutstraat 16, Ridderkerk

Tel: 0180-433911

 

From Romée

from-romee-logo

 

2 comments on “EYECATCH.”

  1. Eva Huizing schreef:

    Super leuke post en gave foto’s! Ik ben fan!! XXX

    1. admin schreef:

      Wat super lief!! Kus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *