DenimOnDenim?!.

Ja! Double denim is dé trend van 2016. In mijn eerste post over de nieuwkomers op modegebied van 2016 had ik de Canadian tuxedo al even benoemd maar nu is deze trend de must-wear van deze lente geworden. Niet elke combinatie van denimondenim is een groot succes. Om een modeflatter te voorkomen heb ik hieronder even de basisregels opgeschreven:

 

Rule 1: CONTRAST.

De belangrijkste regel van double denim is het creëren van contrasten. Het laatste wat je wilt bereiken is dat jouw outfit een grote spijkermassa wordt waardoor mensen alleen nog maar de focus kunnen leggen op de over-done aan denim. Combineer daarom jouw outfit met diverse soorten tinten en texturen of een kleurverschil in de denim; een donkere broek met een lichtere blouse, dubbel denim met een basic tee etc.

 

Rule 2: FULLDENIM.

Een nieuwe upcomming denimtrend is het dragen van full denim. Dit betekent dat heel jouw outfit bestaat uit dezelfde soort denim. Deze outfit is alleen te rocken als je het combineert met een opvallende accessoire; zo houd je het speels en voorkom je dat jij un public wordt gezien als een tourist uit Texas. De beste accessoire bij full denim blijft toch wel de riem. De riem zorgt namelijk voor het breken van jouw outfit in twee. Nu wordt de full denim niet meer gezien als een geheel dat zich positief uit.

 

Rule 3: SIMPLICITY

Maak jouw outfit niet te druk. Houd het simpel maar uniek.

 

from-romee-from-look-fashion-denim

woei-lebkov-from-romee-denim

woei-denim-from-romee

full-denim-from-romee

from-romee-fashion-denim


from-romee-dots-fashion-denim

head-from-romee-red-denm-fashion

 

Try double denim and pick a side!

Locatie: Rotterdam

Fotograaf: Carolien Vreugdenhil

Leon ter Hofstede

Instagram: @c.c.maria

@blvckmvnic

From Romée

from-romee-logo

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *